Foutmelding | Wat is ‘Nil object exception’?

De melding ‘Nil object exception’ kan te maken hebben met het feit dat je computer op het moment van het verzoek tot openen / bewerken van een item te weinig RAM geheugen beschikbaar had. Je kunt kijken of sluiten van alle andere applicaties behalve de Designer het probleem verhelpt.

Het kan ook dat er een fout in installatie / cache geheugen is geslopen. Je kunt in dit geval kijken of het opnieuw installeren van het programma het probleem verhelpt. Neem dan de volgende stappen:

Stap 1: Stel eerst de ontwerpen veilig. Bij een Windows computer staat in de map Documenten op de C schijf de map “Profotonet Album Designer Projects”. Daarin staan de blauwdrukken van reeds ontworpen albums. Maak een kopie van de inhoud en stel deze veilig op bijvoorbeeld het bureaublad. Op een Apple computer staat deze map in de user (gebruikers) map.

Stap 2: Vervolgens kan je de software deinstalleren. Gebruik hiertoe op een Windows het uninstall icoon in de map “Profotonet Album Designer” (te vinden in C:\Program Files). Bij een Apple sleep je het programma in de prullenbak.

Stap 3: Daarna ook alle “onthouden informatie” van de computer verwijderen, door de mappen van Profotonet te verwijderen uit de map “Application data” op je computer. De map vindt je in de user map op de C: schijf. Deze staat vaak wel als verborgen (voorbeeld van een dergelijk pad C:\Users\*je gebruikersnaam*\AppData\Roaming).

Na bovenstaande stappen kun je het programma opnieuw downloaden.