Besteloverzicht
Terug naar blog overzicht

Vakantiefotoboek maken: dit is de checklist!

14 juni 2024

Bundel je mooiste momenten van je vakantie in een persoonlijk fotoboek. Wij geven je een handige checklist om het perfecte vakantiefotoboek te maken van jouw herinneringen.

Blog-vakantiefotoboek-maken-zomer-header

Na een unieke reis, weekendjes weg of andere uitstapjes snappen we dat je dat fijne gevoel nog niet kwijt wilt. De vele foto’s van bijzondere landschappen en leuke eettentjes op je camera en telefoon helpen je om dat gevoel vast te houden. Gebruik deze foto’s om een uniek en persoonlijk vakantiefotoboek te maken. Maar hoe pak je dat gemakkelijk en snel aan? Bekijk hier de checklist en ga aan de slag met jouw vakantiefotoboek.

1.   Heb je je laptop erbij gepakt? Check!

Vakantiefotoboek-maken-laptop

Een vakantiefotoboek maken is oprecht leuk, maar het is ook best een klusje. Zoek daarom een lekker plekje in huis waar je op je gemak een fotoboek kan maken. Met de online software van Profotonet heb je veel mogelijkheden om eenvoudig een persoonlijk fotoboek te ontwerpen. Met behulp van bijvoorbeeld verschillende pagina-indelingen kan je gemakkelijk je foto’s in het fotoboek plaatsen. Ook kan je gebruikmaken van de Smart Design functie. Hiermee creëer je in een handomdraai een prachtig fotoboek. Deze slimme technologie maakt prachtige indelingen door te kijken welke foto’s het beste bij elkaar passen. Tegelijkertijd behoud je alle creatieve vrijheid om er makkelijk een fotoboek van te maken dat helemaal bij jou past.

2.   Zijn je foto’s gesorteerd? Check!

Vakantiefotoboek-maken-sorteren2

De eerste stap voor het maken van een vakantiefotoboek is het sorteren van je vakantiefoto’s. Onze tip: maak verschillende mappen en sorteer je foto’s op dag. Zo presenteer je jouw vakantie in chronologische volgorde en breng je elk detail van je reis, van begin tot eind, in kaart. Natuurlijk bepaal je zelf hoe je je vakantiefotoboek wilt presenteren. Je kan er namelijk ook voor kiezen om je foto’s te sorteren op bezienswaardigheden, leuke restaurantjes, mooiste locaties (zoals wandelparkjes en stranden) of elke andere categorie die jij graag wilt laten zien.

3.   Heb je je favoriete formaat fotoboek gevonden? Check!

Zomerboek-maken-formaten

Voordat je mag beginnen met de invulling van je vakantiefotoboek, is het belangrijk dat je bepaalt in welk formaat je het fotoboek wilt maken. Bij onze Premium en Premium Plus fotoboeken kan je kiezen uit vierkante, staande en liggende fotoboeken. Zo heb je bij onze Premium fotoboeken keuze uit 8 formaten en bij onze Premium Plus fotoboeken keuze uit 7 formaten. Wist je dat je ook een klein fotoboekje kan maken?

Al onze fotoboeken worden belicht op de hoogste kwaliteit Fujifilm fotopapier. Dit zorgt voor sprekende kleuren die 75 jaar kleurecht blijven. Ook blijven de foto’s haarscherp, zonder rasters of kleurzwemen én met vloeiende overgangen. Onze fotoboeken zijn standaard vlakliggend en worden gemaakt zonder logo’s en barcodes. Het Premium Plus fotoboek is net iets luxer uitgevoerd dan het Premium fotoboek. Dit komt door de extra verdikte pagina’s met 1 mm luxe museumkarton. Daarnaast zit er standaard foam achter de cover (behalve als je ervoor kiest voor een embossing op de cover).

4.   Heb je de perfecte cover gevonden? Check!

Vakantieboek-maken-perfecte-cover

Er zijn verschillende mogelijkheden om je cover te personaliseren. Zo kan je kiezen uit meer dan 40 verschillende coverkleuren. Kies bijvoorbeeld voor een leren cover uit de stoere Western Collection of laat je fotoboek schitteren met de kleuren uit de Sparkle Collection. Deze coverkleuren kan je verder personaliseren met een luxe embossing of een eigen ontwerp lasertekst. Daarnaast kan je kiezen voor een prachtige fotocover of een unieke cover gemaakt van plexiglas. Hiermee heb je ook gelijk een mooi souvenirtje van je fijne reis die je kan plaatsen in je interieur.

5.   Weet je wat de inhoud wordt? Check!

Reisboek-maken-inhoud

Nu is het eindelijk zover, je mag je foto’s in het fotoboek plaatsen. Met behulp van onze handige pagina-indelingen heb je een mooie basis om je foto’s in te slepen. Daarnaast kan je deze pagina-indelingen aanpassen naar jouw smaak. Verwijder fotokaders die je niet op die plek wilt hebben en voeg extra fotokaders en tekstkaders toe. Varieer het aantal foto’s op elke pagina en gebruik meerdere pagina’s om je hoogtepunten van één dag te laten zien.

Tip! Voeg leuke weetjes, anekdotes of een andere tekst toe aan je pagina om het vakantiefotoboek extra persoonlijk te maken.

6.   Nog iets vergeten?

Ben je na het maken van je vakantiefotoboek enthousiast geworden en wil je nog meer uit je foto’s halen? Met een fotokalender denk je het gehele jaar door aan je mooiste momenten. Ook kan je al je belangrijke data toevoegen aan de kalender. Begin dus maar alvast met het plannen en toevoegen van jouw volgende uitstapjes en vakanties. Of hang je favoriete vakantiefoto aan de muur met een foto in lijst, foto op dibond, foto op canvas of kies uit 11 andere typen wanddecoraties