Besteloverzicht

Ontvang 20% korting op onze duurzame premium fotoboeken met de code FOTOBOEK2024. Lees hier meer over de actie.  💚

Ontvang 20% korting op onze duurzame premium fotoboeken met de code FOTOBOEK2024. Lees hier meer over de actie.  💚

Terug naar blog overzicht

Hoe haal je de perfecte sneeuwfoto in huis?

25 juni 2024

Ga je binnenkort foto’s maken tijdens je vakantie met een winterse omgeving? Of heb je prachtige wintersportfoto’s op je laptop of camera staan? Hoe zorg je er dan voor dat die winterfoto’s ook mooi in huis komen te hangen?

sneeuwfoto-winterfoto-interieur

Het fotograferen van besneeuwde landschappen is lastig. De witte landschappen geven al snel een vertekend beeld aan jouw foto. Hieronder lees je hoe jij de perfecte winterfoto met sneeuw in huis haalt!

Het juiste licht voor jouw sneeuwfoto

sneeuwfoto-winterfoto-veel-licht

Bij het fotograferen van witte landschappen krijgt je camera de indruk dat het buiten heel licht is. Kijk daarmee uit bij het gebruiken van het fotograferen op de automatische stand, want hierdoor heb je zelf geen controle over de belichting van de foto. Om de juiste balans in de belichting te vinden, zal je de foto’s handmatig moeten belichten aan de hand van de informatie die wordt weergegeven in het histogram. Met het histogram kan jij de belichting in jouw foto’s controleren. De vorm van het histogram hangt af van de lichtomstandigheden, het onderwerp en de manier waarop je de foto wilt vastleggen. Dit is handig tijdens de fotografie, met de nabewerking en bij het afdrukken van jouw sneeuwfoto.

Witbalans geeft jouw winterfoto sfeer

sneeuwfoto-winterfoto-blauw-uurtje

De kleur van je sneeuwfoto is naast de belichting erg afhankelijk van de witbalans die je gebruikt. Een verkeerde witbalans kan ervoor zorgen dat je foto te blauw of te geel uitslaat. Als je de juiste witbalans instelt bij de juiste lichtomstandigheden, dan komen de kleuren in je foto natuurlijker over. Wanneer je fotografeert in RAW kan je achteraf de witbalans bewerken. Zo kan je zelf bepalen welke sfeer je jouw winterfoto wilt meegeven; een koele of juist een warme sfeer.

Nu de foto technisch helemaal naar wens is, komt het allerleukste gedeelte: het afdrukken van de foto! Of je liever één sneeuwfoto aan de muur hangt of een hele collectie bewondert in een fotoboek, bij Profotonet bestel je het allemaal!

Hang jouw perfecte sneeuwfoto op in huis

Laat jouw favoriete sneeuwfoto stralen op één van onze prachtige wanddecoraties. Bij Profotonet heb je een ruime keuze uit verschillende soorten wanddecoratie. Zo bestel je een échte foto op dibond, canvas, Photo Blocks en meer. Ga voor een wanddecoratie met een optische diepte en bestel een foto achter plexiglas. Bij een foto in lijst kan je kiezen uit 20 verschillende lijsten om jouw sneeuwfoto compleet te maken. Let op! Wanneer je jouw winterfoto bestelt op geborsteld aluminium, houd er dan rekening mee dat de witte delen (dus de sneeuw) van je foto een aluminium kleur krijgen.

Ook de keuze van papiersoort heeft invloed op jouw sneeuwfoto. Afhankelijk van jouw smaak kies je voor zijdeglans, (extra) glans, (diep)mat. Elke papier heeft zijn eigen onderliggende basistint wit. In principe komen bij al onze papiersoorten de wittinten tot hun recht, alleen hangt de keuze vooral af van jouw smaak. Zo bevatten de papiersoorten van Inkjet en Fuji optische witmakers waardoor het wit als koeler wit wordt ervaren. Daarnaast is er een sterk zwart-wit contrast. De wittinten van het FineArt papier worden ervaren als een warme witte tint. Hier is het zwart-wit contrast ook aanwezig, maar oogt het contrast minder hard. De papiersoort Fuji Pearl geeft een parelmoerachtig effect aan jouw sneeuwfoto. Daarnaast schemert de metallic gloed over het wit van de foto heen. Houd met deze verschillen in de papiersoorten rekening bij het bestellen van jouw sneeuwfoto.

Maak een collectie van jouw favoriete sneeuwfoto’s

Heb je een fantastische collectie aan winterfoto’s? Bijvoorbeeld van je wintersportvakantie. Bundel het in een uniek en persoonlijk fotoboek. Wissel je prachtige besneeuwde landschapsfoto’s af met andere gezellige foto’s van etentjes of de après-ski. Ook is het leuk om de grootte van de beelden af te wisselen in je fotoboek. Wil je met jouw fotoboek een echt verhaal vertellen? Zet je foto’s in chronologische volgorde en laat de beelden voor zich spreken. Met onze gratis software heb jij jouw fotoboek zo gemaakt en heb je een grote hoeveelheid design- en ontwerpmogelijkheden om het perfecte winterfotoboek te maken.