Profotonet Beoordelingen 9,4 / 10 2907 klanten
 Al meer dan 40 jaar een begrip onder fotografen
Al meer dan 40 jaar een begrip onder fotografen Al meer dan 40 jaar een begrip onder fotografen
Besteloverzicht

Privacy- en cookieverklaring Profotonet

Versie 2.0 – 1 september 2023

Via onze website worden privacygevoelige gegevens, oftewel persoonsgegevens, verwerkt. Profotonet acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat wij:

  • onze doeleinden duidelijk specificeren voordat wij persoonsgegevens verwerken, via deze privacyverklaring;
  • onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor vastgestelde doeleinden;
  • je eerst uitdrukkelijk toestemming vragen om je persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin je toestemming is vereist;
  • passende beveiligingsmaatregelen nemen om je persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • je persoonsgegevens niet langer bewaren dan nodig is voor het specifieke doel waarvoor we je persoonsgegevens hebben verkregen;
  • je recht respecteren om je persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Profotonet is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel bij de website www.profotonet.nl. Wij raden je aan deze zorgvuldig te lezen.

Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van je bijhouden, stuur dan een email naar support@profotonet.nl.

Afhandelen bestelling

Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij je persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen je persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij je te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over je betaling van je bank of creditcardmaatschappij.

Hiervoor gebruiken wij je e-mailadres, telefoonnummer, factuuradres, naw-gegevens, en betalingsgegevens. Dit doen wij op basis van jouw toestemming. Wij bewaren deze informatie tot je bestelling is afgerond. Bepaalde klantgegevens bewaren wij langer in verband met de wettelijke fiscale bewaarplicht.

Indien je een online gekocht artikel aan ons retourneert vragen we het verzendlabel of het modelformulier herroeping in te vullen (naam, adres, ordernummer, reden van retournering (niet verplicht)). We hebben deze gegevens nodig om je geretourneerde artikel(en) te verwerken en je, indien van toepassing, een nieuw artikel toe te sturen of het aankoopbedrag terug te betalen.

Je kunt een online artikel ook retourneren of ruilen in één van onze winkels. Artikelen die in één van onze winkels zijn gekocht, kunnen tevens in onze winkels worden geretourneerd of geruild.

Jouw account

Bij bepaalde onderdelen van onze website moet je je eerst registreren. Je moet dan informatie over jezelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop je kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord.

Hiervoor gebruiken wij je e-mailadres, ip-adres, naw-gegevens, factuuradres en telefoonnummer. Dit doen wij op basis van jouw toestemming. Wij bewaren deze informatie tot zes maanden nadat je het account hebt opgeheven.

Wij bewaren deze informatie zodat je ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat wij je kunnen contacteren in het kader van uitvoering van de overeenkomst. Je kunt via je account informatie aanpassen wanneer je dat wilt. Voor vragen, wijzigingen of verwijdering van je account en/of persoonsinformatie kun je ons een email sturen op support@profotonet.nl

Statistieken en profilering

Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze website. Met deze statistieken verbeteren we onze website om zo bijvoorbeeld alleen nog relevante informatie te laten zien. Uiteraard zullen wij daarbij je privacy te allen tijde respecteren.

Wij combineren je Persoonsgegevens uit verschillende bronnen met elkaar, om jou de beste online winkelervaring te kunnen bieden. Dit doen wij door diverse gegevens van jou aan elkaar te koppelen, zoals accountgegevens, aankoopgeschiedenis, door jou geplaatste reviews, maar ook je surfgedrag op onze website op verschillende apparaten, zoals je computer, smartphone of tablet. Het is tevens mogelijk dat wij je gegevens aanvullen of optimaliseren met gegevens uit openbare bronnen of bronnen waarvoor jij toestemming hebt gegeven om te gebruiken. We gebruiken deze gegevens om onze dienstverlening te verbeteren en deze beter op de wensen van onze klanten aan te laten sluiten, waarvoor wij een gerechtvaardigd belang hebben.

Reclame

Wij willen je graag reclame sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij:

  • per post
  • per e-mail
  • via social media
  • via de website (middels push notificaties)
  • per sms of andere digitale berichtenplatformen

Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. In elke brief staat hoe dat moet. Elke e-mail bevat een afmeldlink. Je kunt ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken. Via je account kan je dit ook doorgeven.

Reviews

Reviews helpen onze klanten om te vinden wat ze zoeken. Schrijf je een review dan heb je de keuze of je persoonlijke gegevens of naam zichtbaar zijn voor andere bezoekers. Het is ook mogelijk om als alternatief een alias te gebruiken. Ook heb je de mogelijkheid om aan te geven of wij naar aanleiding van je review contact met je mogen opnemen.

Bij je review wordt automatisch aangegeven of je het product wel/niet hebt gekocht bij Profotonet. Dat komt dus bij je review te staan. Hiermee willen we de transparantie en betrouwbaarheid van de reviews op onze website borgen en kunnen onze klanten reviews beter op waarde schatten. Wij controleren of je het product op onze website hebt aangeschaft aan de hand van de bestelgegevens.

Wij plaatsen reviews alleen met jouw toestemming. Omdat reviews lang waardevol zijn voor klanten, bewaren we een review totdat jij van ons vraagt de review te verwijderen of tot het moment dat de review door ons wordt verwijderd op grond van de reviewvoorwaarden.

Advertenties

Onze website vertoont advertenties. Wij kijken of mensen deze leuk vinden, en gebruiken die informatie om in de toekomst alleen nog maar leuke of interessante advertenties en aanbiedingen te doen.

Cookies

Onze website gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt.

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Indien dit vanuit wet- en regelgeving verplicht is, zullen we vragen om je akkoord voor het gebruik van deze cookies.

Je kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze website werken dan niet goed meer.

Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen. (Let op: deze kunnen regelmatig wijzigen).

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden. Wij staan Google toe de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren.

Verstrekken aan derden

Wij werken met bepaalde bedrijven samen, die jouw hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen.

Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken indien jij hiervoor geen toestemming hebt gegeven, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is. In sommige gevallen is Profotonet verplicht bepaalde Persoonsgegevens te verwerken en te verstrekken aan derden, zoals aan de politie in verband met een strafrechtelijk onderzoek of aan een toezichthouder.

Beveiliging

Profotonet neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens zijn hieronder opgenomen. Om uw gegevens te beschermen, nemen wij in ieder geval de volgende maatregelen:

  • Toegang tot gevoelige gegevens (waaronder persoonsgegevens) wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en een wachtwoord en (indien beschikbaar) een tweede factor wanneer het risico hier aanleiding voor geeft;
  • Wij nemen fysieke maatregelen zoals sloten en kluizen voor toegangsbescherming van de systemen waarin persoonsgegevens opslagen zijn;
  • Wij maken gebruik van beveiligde (HTTPS) verbindingen waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert;
  • Wij houden logs bij van alle opvragingen van persoonsgegevens.

Minderjarigen

Als je 16 jaar of jonger bent, dan mag je uitsluitend onder toezicht van je ouders of wettelijke vertegenwoordigers gebruik maken van onze website en/of diensten. We zullen dan ook in geen geval opzettelijk Persoonsgegevens verwerken van personen die jonger zijn dan 16 jaar.

Indien jou als ouder of wettelijk vertegenwoordiger ter kennis komt dat wij de Persoonsgegevens van je minderjarige kind onbewust toch hebben verwerkt, neem dan contact met ons op.

Fotografisch materiaal van minderjarigen

Hoewel onze diensten niet expliciet zijn gericht op minderjarigen, kunnen wij door de diensten die wij aanbieden (zoals schoolfotografie met Profotosales) te maken krijgen met fotografisch materiaal en andere informatie van minderjarigen. Onze klanten (bijvoorbeeld fotografen) leveren dit beeldmateriaal bij ons aan, en zijn zelf verantwoordelijk voor het borgen van passende privacy afspraken met de betrokkenen (ouder/verzorger/voogd van de minderjarige) van wie zij persoonsgegevens verwerken. Denk bijvoorbeeld aan het verkrijgen van toestemming voor het maken/afdrukken/leveren van foto’s. Profotonet draagt geen verantwoordelijkheid voor zaken die zich elders in de privacyketen afspelen.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Inzage, wijzigen en verwijderen van je gegevens

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van je hebben, kan je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik
  • overdragen van uw gegevens middels een computerbestand naar u of een andere, door u genoemde organisatie

We hanteren een identificatieprocedure waarmee borgen dat we uitsluitend gegevens van de vragensteller aanpassen of verwijderen.

Inzage, wijzigen en verwijderen van je gegevens

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van je hebben, kan je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik
  • overdragen van uw gegevens middels een computerbestand naar u of een andere, door u genoemde organisatie

We hanteren een identificatieprocedure waarmee borgen dat we uitsluitend gegevens van de vragensteller aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je vragen of klachten hebt over de verwerking van je Persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via support@profotonet.nl. Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Dit is de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

ProFotonet B.V.
Rietbaan 17
2908 LP Capelle aan den IJssel
support@profotonet.nl
010-2640410