Hoe kan ik mijn foto’s het beste aanleveren?

Je bestelt je foto’s online via onze website.

Het aanleveren kun je het best doen als .jpg bestand. Tiff bestanden zijn echt niet nodig voor het afdrukken van een print, ook niet voor grote formaten. Ook .psd bestanden zijn niet gewenst, aangezien dit open bestanden zijn en daar lagen uit zouden kunnen verdwijnen en dat is niet wenselijk. Met JPEG bestanden zit je altijd goed; als je dit aanlevert op basis van 300 ppi is dit meer dan voldoende. De software checkt zelf ook het formaat nog voordat je hem naar ons upload, dit wordt duidelijk door middel van een geel of rood driehoekje met uitroepteken.

De stelregel hoe groter het bestand hoe mooier de afdruk gaat hierbij niet op. Wij gebruiken alleen de pixels die we nodig hebben en een bestand blijft ook als JPEG net zo goed als een TIFF bestand, mits hij van voldoende pixels voor het formaat is voorzien.