Besteloverzicht

Het leukste cadeau voor Vaderdag! Nu 20% korting op alle wanddecoraties met de code VADER2024. Bekijk hier alle wanddecoratie.

Het leukste cadeau voor Vaderdag! Nu 20% korting op alle wanddecoraties met de code VADER2024. Bekijk hier alle wanddecoratie.

Terug naar blog overzicht

Tips en inspiratie voor het maken van een unieke kalender

24 november 2022

Kijk elke maand terug naar je favoriete herinneringen in een persoonlijke fotokalender. Een fotokalender is namelijk een leuk en uniek fotocadeau voor jezelf of om te geven tijdens bijvoorbeeld de feestdagen. Maar welke foto’s plaats je in een kalender? Laat je in deze blog inspireren door onze tips en maak je eigen persoonlijke fotokalender!

Fotokalender-maken-tips

Personaliseer je kalender met je favoriete foto’s

Vergeet nooit meer een verjaardag, behaal al je deadlines én maak nooit meer dubbele afspraken met de fotokalenders van Profotonet. Het allerleukste aan het ontwerpen van een persoonlijke fotokalender, is dat je door al je favoriete foto’s mag rondsnuffelen en dat je al deze leuke momenten herbeleeft. Maar welke foto’s gebruik je welke maand? Wij helpen je!

  1. Plaats een foto van je man, vrouw, moeder, vader, zoon, dochter of een ander belangrijk familielid in de maand dat diegene jarig is. Zo zet je de jarige extra in het zonnetje.
  2. Laat je inspireren door de mooie kleuren die de natuur te bieden heeft. Prachtige witte sneeuwfoto’s in januari, zonnige en tropische foto’s in augustus en indrukwekkende herfstfoto’s in oktober.
  3. Naast natuurfotografie, kan je de foto’s ook goed afwisselen met foto’s van unieke steden. Wat dacht je van de romantische grachten in Venetië, de kleurrijke huizen in Kopenhagen of de moderne architectuur in Rotterdam?
  4. Foto’s van je meest recente vakanties kunnen natuurlijk ook niet ontbreken in een nieuwe fotokalender. Droom elke maand terug naar die heerlijke vakantie én herbeleef het vakantiegevoel.
  5. Voeg de foto’s van je lieve huisdieren toe om je kalender extra op te vrolijken.
  6. Is jouw kind creatief gedreven en maakt hij of zij prachtige kunstwerken? Scan of fotografeer deze kunstwerken en gebruik ze om je kalender net een extra persoonlijke touch te geven.
  7. Sta jij bekend om bepaalde uitspraken? Voeg deze (of andere citaten van het internet) toe aan je kalender en inspireer anderen.

Heb je nu nog steeds lege plekken in je fotokalender? Scrol dan door je Instagram of Facebook pagina. Welke foto’s werden dit jaar het meest geliket of kregen de leukste reacties? Verzamel deze foto’s en vul de lege plekken in je kalender op met deze pareltjes.

Geef een fotokalender cadeau

Een fotokalender voor jezelf maken is natuurlijk al hartstikke leuk, maar het is nog leuker om een unieke fotokalender te geven als verjaardagscadeautje voor familie, vrienden of kennissen. Maar ook met Sinterklaas, Kerst, Moederdag of Vaderdag! Om de fotokalender dan nog persoonlijker te maken kan je bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap in de fotokalender verwerken. Hiermee tover je gegarandeerd een glimlach op het gezicht van de ontvanger.

Fotokalender-kerst-cadeau

Maak een jaarkalender of een verjaardagskalender

Een fotokalender laat je elke dag van het jaar terugdenken aan je mooiste herinneringen van vorig jaar, maar ook aan belangrijke afspraken. Alleen wanneer maak je een jaarkalender en wanneer maak je een verjaardagskalender? Je hoort het misschien al in de naam, maar een jaarkalender gebruik je voor een héél jaar. Daarna is deze toe aan vernieuwing. In een jaarkalender schrijf je alle belangrijke afspraken van dat jaar op. Verjaardagen van familieleden, etentjes met vrienden, meetings met je collega’s, date nights met je partner en nog meer belangrijke momenten die je niet wilt vergeten. Plaats, in je nieuwe kalender, bij elke maand een foto van een leuke afspraak die je het jaar daarvoor had. Zo ontvang je leuke flashbacks bij het doorbladeren van de kalender.

Een verjaardagskalender gaat meerdere jaren mee, doordat je hier in de meeste gevallen alleen verjaardagen en trouwdagen in opschrijft. Hierdoor is deze kalender minder snel aan vervanging toe én is het zeker de moeite om hier echt mee uit te pakken. Plaats bijvoorbeeld foto’s van belangrijke mensen die in een bepaalde maand jarig zijn én foto’s waar je heel trots op bent.

Geniet van je mooiste herinneringen met een hoogwaardige kalender

Een gepersonaliseerde kalender met je favoriete foto’s is een superleuk en origineel cadeau voor jezelf, maar ook om te geven aan je vrienden en familie. Met de gepersonaliseerde fotokalenders van Profotonet kan je jarenlang terugblikken naar je mooiste herinneringen. Onze fotokalenders worden geprint op hoogwaardig en professioneel fotopapier van Fujifilm. Dit geeft sprekende kleuren en haarscherpe details aan je foto’s. Daarnaast blijven de kleuren van de foto’s voor minimaal 75 jaar kleurecht! Je foto’s worden gedrukt op extra dikke pagina’s die worden samengebonden in een luxe spiraalbinding met een ophanghaak. Hiermee kan jij gemakkelijk jouw fotokalender ophangen. Je kan je persoonlijke fotokalender maken in 4 handige formaten: 30 x 20 cm staand, 40 x 30 cm staand, 20 x 30 cm liggend en 30 x 40 cm liggend.

Jaarkalender-liggend

Handig en snel te maken in onze online software

Een persoonlijke kalender online maken gaat makkelijk en snel met onze online software. Selecteer het type fotokalender dat je wilt maken, kies het formaat en het design dat jij mooi vindt en maak de lay-out naar wens. Nu hoef je alleen nog maar je favoriete foto’s te uploaden en te plaatsen in de kalender en voilà… hij is af!

Wil je de kalender helemaal naar wens personaliseren? Dan kun je online belangrijke data invoeren. Dat scheelt weer als je geen zin hebt om alle data erin te schrijven. Je maakt een persoonlijke kalender al vanaf € 19,95.