Besteloverzicht

Het leukste cadeau voor Vaderdag! Nu 20% korting op alle wanddecoraties met de code VADER2024. Bekijk hier alle wanddecoratie.

Het leukste cadeau voor Vaderdag! Nu 20% korting op alle wanddecoraties met de code VADER2024. Bekijk hier alle wanddecoratie.

Terug naar blog overzicht

World Press Photo selecteert Profotonet als printpartner

23 mei 2024

Fotovaklaboratorium ProFotonet B.V. ‘Profotonet’ te Capelle aan den IJssel, onderdeel van de Kamera Express Groep, is vanaf heden producent voor de World Press Photo Foundation ‘World Press Photo’. Met de samenwerking versterkt Profotonet haar positie binnen de vakfotografie.

Foto gemaakt door: Evert Elzinga

printpartner-world-press-photo

World Press Photo is een Nederlandse stichting die jaarlijks ’s werelds grootste en meest prestigieuze persfotografiewedstrijd organiseert, de World Press Photo van het jaar. Na de bekendmaking van de winnende inzending worden de foto’s tentoongesteld tijdens de Flagship Exhibition in De Nieuwe Kerk te Amsterdam. Ook worden de foto’s bijeengebracht in een reizende tentoonstelling die de hele wereld rondgaat. Profotonet gaat grootformaat panelen en 700 afdrukken produceren voor de World Press Photo Foundation.

De samenwerking tussen World Press Photo en Profotonet verbindt verhalen die ertoe doen met de rest van de wereld. De Flagship Exhibition, in combinatie met de reizende tentoonstelling, tonen verhalen over echte gebeurtenissen die belangrijke maatschappelijke kwesties weergeven die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden. Dat stimuleert de ontwikkelingen binnen de fotojournalistiek en uitwisseling van kennis en inspiratie.

Raymond Luijks (General Manager, Profotonet): We zien het als een grote eer en de ultieme bevestiging van de door Profotonet geleverde kwaliteit om dit prestigieuze project te mogen produceren als printpartner voor de World Press Photo. Het past bij onze ambitieuze groei als beste fotovaklaboratorium van Europa, om voor deze hoog aangeschreven internationale organisatie ook de meest hoogwaardige prints en wanddecoraties te mogen maken.”.