Besteloverzicht

Ontvang 20% korting op onze duurzame premium fotoboeken met de code FOTOBOEK2024. Lees hier meer over de actie.  💚

Ontvang 20% korting op onze duurzame premium fotoboeken met de code FOTOBOEK2024. Lees hier meer over de actie.  💚

Terug naar blog overzicht

How-to: Fotokaders toevoegen

23 juli 2024

Wil je fotokaders toevoegen aan je fotoboek? In dit artikel lees je hoe je dit het beste kan toepassen.

fotoalbums

How to: Fotokaders toevoegen

Aan de rand van je paginaontwerp zie je twee lijnen: een blauwe en een rode. De blauwe lijn markeert de uiterste rand van de pagina. De rode lijn markeert onze snijlijn. Alles tussen de rode en de blauwe lijn (in het rode gebied) valt weg tijdens het snijden van de pagina’s. Houd hier rekening mee tijdens het ontwerpen.

Foto’s plaatsen met marge

Wil je een ruimte tussen je foto’s en de rand van je pagina? Zorg dan dat je ongeveer een halve centimeter binnen de rode lijn blijft.

Foto’s plaatsen met afloop van de pagina

Wil je dat je foto van de pagina afloopt, bijvoorbeeld een achtergrond? Laat je foto dan doorlopen tot en met de blauwe lijn, dus in het gehele rode gebied.

Uitlijnen

Uitlijnen houdt in dat de foto’s precies op een lijn staan, boven of naast elkaar. Zo komt het geheel er strak uit te zien. Je kunt op verschillende manieren uitlijnen:

Met de inspector – Dit is de meest precieze methode. Klik op de liniaal rechtsboven. Je kunt hier de x- en y-coördinaten invullen voor de horizontale en verticale afstand vanaf de linkerbovenhoek.

Met hulplijnen – Hulplijnen kunnen ook helpen bij de uitlijning. Maak eerst linialen zichtbaar via Beeld > Toon linialen. Klik op de liniaal en sleep een hulplijn naar de goede plek in het album. Kies voor Plak Positie in het menu Beeld > Hulplijnen om de foto’s magnetisch te maken. Bij het verslepen van de kaders blijven de foto’s zo eenvoudig aan de hulplijn plakken.

Met een raster – Maak een raster zichtbaar via Beeld > Raster > Toon. Kies voor Plak positie om de foto’s magnetisch te maken. Bij het verslepen van de kaders blijven de foto’s zo eenvoudig aan de hulplijn plakken.

Centreren – Selecteer je foto en klik via de rechtermuisknop op Uitlijnen > Uitlijnen naar verticale of horizontale midden van de pagina. Wil je twee of meer foto’s met elkaar uitlijnen aan de bovenkant, zijkant of onderkant? Selecteer dan ook alle foto’s met shift. Klik via de rechtermuisknop op Uitlijnen en kies aan welke kant je de foto’s wilt uitlijnen.