Besteloverzicht

Ontvang 20% korting op onze duurzame premium fotoboeken met de code FOTOBOEK2024. Lees hier meer over de actie.  💚

Ontvang 20% korting op onze duurzame premium fotoboeken met de code FOTOBOEK2024. Lees hier meer over de actie.  💚

Terug naar blog overzicht

Trouwalbum maken: 5 tips voor een uniek trouwalbum

23 juni 2024

Je trouwdag is één van de mooiste momenten in het leven. Kijk terug op een perfecte bruiloft met het luxe trouwalbum van Profotonet. Wij geven je 5 tips om je te helpen om een uniek en persoonlijk trouwalbum samen te stellen. 

Blog-trouwalbum-maken

De trouwdag is voor ieder bruidspaar een onvergetelijke dag. De fotoreportage, het feest, de trouwjurk; ze maken samen de mooiste dag van je leven. Er is dan ook niets leukers dan deze bijzondere herinnering opnieuw te beleven. Met Profotonet laat je dit prachtige moment omtoveren tot een gepersonaliseerd trouwalbum die je ieder moment van de dag kan doorbladeren. Maar hoe maak je het perfecte trouwalbum? Wij helpen je verder!

Bepaal hoeveel trouwalbums je gaat maken

Voordat je gaat bedenken hoe jouw fotoalbum eruit komt te zien, is het goed om te weten hoeveel albums je wilt maken. Maak je bijvoorbeeld één trouw album van de hele dag? En wat ga je als bedankje geven aan de dierbaren die achter de schermen van alles doen om ervoor te zorgen dat je dag zonder problemen verloopt? Zoals de getuigen en familie? Geef ze bijvoorbeeld een minialbum met foto’s van de hele dag, zoals de ceremonie, toespraken en eventueel van het vrijgezellenfeest. De keuze is aan het bruidspaar.

Kies de kaft die recht doet aan deze speciale dag

Een van de belangrijkste keuzes is misschien wel het kiezen van de cover. Je wilt natuurlijk wel een cover kiezen die recht doet aan deze speciale dag. Bij onze luxe trouwfotoalbums kan je kiezen voor een eyecatching Deluxe cover waarbij de foto is ingelegd in een lerenlook of suède materiaal. Ook is het mogelijk om je persoonlijke trouwalbum te combineren met een plexiglas fotocover voor een optische diepte met heldere details kleuren.

Als je gaat voor een traditionele of chique uitstraling, dan is een kaft van (suède)leerlook uit de Royal Collection een perfecte keuze voor je album. Maar wil je je trouwalbum extra feestelijk maken, ga dan voor een glittercover uit de Sparkle Collection. Met ons ruime assortiment waarbij je kan kiezen uit meer dan 40 verschillende coverkleuren, zit er altijd een favoriet tussen.

Welk materiaal je ook kiest, bij Profotonet wordt de cover van je trouwfotoalbum met zorg en aandacht handgemaakt in ons ImageLab in Capelle aan den IJssel.

Personaliseer de kaft zoals hoe jij het wilt

Wil je liever het trouwalbum personaliseren zonder foto op de voorkant? Daarvoor beiden wij twee opties. Zo kun je kiezen voor een luxe embossing of lasertekst. Bij embossing worden loden letters met of zonder folie in het materiaal gepreegd. Dit is mogelijk op vrijwel alle covermaterialen.

Wil je een tekst met een bijzondere lettertype of juist een eigen design van wat symbool staat voor jullie trouwdag op de voorkant? Kies dan voor lasertekst. Hierbij laseren we jouw tekst en/of eigen ontwerp illustratie in het materiaal van de cover.

Denk na over de volgorde van de trouwfoto’s

Je hebt nu alle foto’s van jullie speciale dag ontvangen, maar hoe ga je het ordenen? En in welke volgorde wil je de foto’s laten zien? De meest voor de hand liggende keuze is om de foto’s te sorteren en te plaatsen op chronologische volgorde. Hierbij kan je op je computer eenvoudig mapjes aanmaken in de volgorde van verschillende momenten, zoals de voorbereiding of de ceremonie zelf.

Toch kan je het ook anders doen. Kies er bijvoorbeeld voor om je foto’s in te delen aan de hand van categorieën, zoals spontane foto’s gemaakt door de daggasten. Plaats ook deze foto’s in verschillende mappen aan de hand van de categorie, zodat je een fijn overzicht hebt en kies vervolgens de mooiste foto’s die jij in je trouwalbum wilt plaatsen.

TIP! Deel op jullie bijzondere dag een boekje uit waarin iedereen iets liefs, leuks of grappigs in kan zetten én voeg dit toe aan je fotoboek. Zo kan je aan de ene kant het lieve woordje van de gasten plaatsen en aan de andere kant een prachtige foto met de personen erop die dat mooie stukje hebben geschreven.

Met onze pagina-indelingen wissel je grote en kleine beelden perfect af

Er zijn zoveel manieren om je fotoboeken in te delen. Maar om je te helpen de keuze te beperken, hebben wij in onze Album Designer verschillende templates om een prachtige indeling te maken. Zo wissel je de beelden van groepsfoto’s en foto’s van jou met je geliefde af met prachtige detailfoto’s van het boeket in grote en kleine formaten. Zo blijft iedere pagina verrassend. Het fijne aan onze fotoboeken is dat ze standaard vlakliggend zijn, hierdoor kan je één grote foto naadloos over twee pagina’s verdelen, zonder dat de vouw op de pagina de foto onderbreekt.

TIP! Wacht na het krijgen van de foto’s van de fotograaf nog even met het maken van je boek en vraag of je daggasten nog leuke foto’s hebben gemaakt. Daar kunnen nog andere leuke en spontane foto’s tussen zitten die je niet wilt missen in jouw persoonlijke trouwalbum! Of wat dacht je van het toevoegen van andere waardevolle elementen van je bruiloft aan het persoonlijke trouwalbum, zoals de uitnodigingen, naambordjes en lieve berichtjes uit het gastenboekje?

Kies achtergrondkleuren en cliparts die bij de kleuren van de bruiloft passen

Met onze fotoboekprogramma’s kan je onder andere verschillende cliparts en achtergrondkleuren toevoegen. Wanneer je de achtergrondkleuren laat matchen met de kleuren van je trouwfoto’s, dan geeft dat een bijzondere uitstraling aan het trouwfotoboek. Je kan de kleuren bijvoorbeeld laten matchen met de kleuren van de bloemstukken, de tafeldecoraties of andere details in de foto. Ons kleurenpalet is erg gevarieerd, dus je vindt gegarandeerd de juiste tint.

Detail-deluxe-cover-professional-trouwalbum

Luxe trouw albums bij Profotonet

Onze luxe fotoalbums zijn al twee jaar op een rij verkozen tot de beste kwaliteit fotoboeken. Ten opzichte van andere deelnemers scoren onze fotoalbums het hoogste op verschillende aspecten zoals de kleuren en scherpte van de foto’s en de kaft, de afwerking van het boek en de levertijd. Daar zijn we trots op!

Het Professional fotoboek verschilt van onze andere fotoboeken door de hoge kwaliteit én zijn allemaal handgemaakt door onze eigen professionele boekbinders. Ook zijn er een aantal speciale kaftopties in de prijs inbegrepen. Kies je dus voor een Professional fotoboek, dan krijg je daar standaard een Deluxe cover bij (Newman, Cooper, Passe-partout of Delon). Deze covers zijn een combinatie van een foto en leer/linnen. Maar, een acryl cover is ook inbegrepen in de prijs. Prachtige, luxe opties die je fotoboek echt uniek maken, zoals verdikte pagina’s met 1 mm museumkarton ertussen, foam achter de kaft (behalve bij embossing), linnen schutbladen én standaard vlakliggend. Ook kun je een prachtige custom box laten maken in hetzelfde materiaal als jouw fotoboek, zodat je boek mooi beschermd blijft.