Besteloverzicht

Ontvang 20% korting op onze duurzame premium fotoboeken met de code FOTOBOEK2024. Lees hier meer over de actie.  💚

Ontvang 20% korting op onze duurzame premium fotoboeken met de code FOTOBOEK2024. Lees hier meer over de actie.  💚

Terug naar blog overzicht

Creatieve redenen om te beginnen met een jaarboek

25 juni 2024

2021 was een uniek jaar waarin we alle kleine momenten meer gingen waarderen. Vaak denk je terug aan de grote momenten in je leven, zoals vakanties, uitgebreide verjaardagen en grote trouwerijen. Maar er zijn nog veel meer leuke (kleine) momenten die je kan vastleggen in een jaarboek. Ontdek in dit blog negen creatieve ideeën voor het maken van een jaarboek en laat je inspireren!

jaarboek-inspiratie-fotoboeken

1. Kijk terug op de grote en kleine momenten van 2022

Jaarboek-idee-momenten

Heb jij het afgelopen jaar prachtige foto’s gemaakt van speciale momenten? Soms zijn de kleine momenten nog dierbaarder dan de grote, voeg ook deze toe aan jouw jaarboek! Maar denk ook zeker aan bijvoorbeeld het toegangskaartje van het concert dat je afgelopen jaar tóch onverwachts kon bezoeken. Met al deze leuke aandenkens kan jij jouw verhaal van 2022 vertellen in één boek. Leuk om later doorheen te bladeren en terug te denken aan zo’n bijzonder jaar als dit, waarbij je genoot van de kleinste momenten zoals het halen van een ijsje bij de ijssalon of een wandeling in het bos.

2. Begin met een familie fotoboek

Jaarboek-idee-familie

Herken je nog die knusse familiemomenten op de bank waarbij jullie onder het genot van een theetje verschillende fotoboeken uit de jeugd van je ouders gingen terugkijken? Je kwam vaak foto’s tegen van gezellige spelletjesavonden tot aan foto’s waarvan je dacht: ‘Mam! Wat was er met je haar?!’. Waarom begin je niet met je eigen familie fotoboek? Voeg je favoriete familiefoto’s toe van de leuke momenten in de speeltuin tot aan de foto’s van je oom die iets geks doet op een verjaardag. En kijk elk jaar gezamenlijk terug op een fantastisch jaar.

3. Leg de ontwikkelingen van je kinderen vast in een jaarboek

Jaarboek-idee-ontwikkeling-kind

Heb je dit jaar een kleintje gekregen of heb jij ook zo’n kleuter die expres altijd gekke bekken trekt op de foto? Leg deze vrolijke foto’s vast in een baby boek of een jaarboek. Het maken van jaarfotoboeken kan een start zijn van een mooie en persoonlijke fotoboekencollectie. Het is een unieke manier om alle mijlpalen in te bewaren. Ook erg leuk om later, wanneer je kinderen wat ouder zijn, samen terug te kijken naar deze gouden herinneringen.

4. Maak een verhuisjaarboek

Jaarboek-idee-verhuizen

Verhuizen is altijd een enorme klus, maar hoe leuk is het om later het hele proces terug te kijken? Maak foto’s vanaf de eerste dag van de verbouwing waarin de verf en het behang aan de muren wordt gebracht tot aan de gezellige momenten samen in je nieuwe woning. Verzamel deze opwindende gebeurtenissen in een verhuisjaarboek en blik later terug op al het harde werken én wat voor mooi eindresultaat het heeft opgeleverd.

5. Maak een jaarboek met je leukste dierenfoto’s

Jaarboek-idee-huisdieren

Heb jij het schattigste en leukste huisdier van heel Nederland? En kan jij niet stoppen met het maken van foto’s van jouw trouwe vriend? Verzamel deze leuke en lieve foto’s van jouw hond, kat, konijn, hamster of vogel in een jaarfotoboek. Vul het huisdieren jaarboek met foto’s van de schattige dutjes, de lange boswandelingen, de verwenmomentjes en van zijn of haar nieuwste kunstjes. Dan kan jij als trotste dierenvriend makkelijk terugkijken naar de prestaties van jouw lieveling.

6. Maak een fotoboek van je favoriete hobby of sport

Jaarboek-idee-hobby

Ben jij het afgelopen jaar begonnen met een nieuwe hobby of sport? Denk aan puzzelen, breien, wandelen, dansen, fotograferen, doe-het-zelven, yogaën en noem het maar op! Begin met het vastleggen van je nieuwe favoriete hobby of sport in een jaarfotoboek. Maak een portfolio van je favoriete foto’s, maak foto’s van je prachtige doe-het-zelf creaties of van je nieuwste yoga poses.

7. Maak een receptenjaarboek

Jaarboek-idee-recepten

Krijg jij ook regelmatig recepten doorgestuurd? Of scheur jij ook ieder jaar vele recepten uit de tijdschriften van de supermarkten. Je probeert de recepten uit en de lekkerste bewaar je op een stapel in de receptenkast. Aan het einde van het jaar liggen alle lekkere recepten door de war, met ezelsoren of vies van het kokerellen en worden ze niet meer gebruikt… Misschien heb je ze zelfs wel per ongeluk weggegooid. Zonde! Bundel je favoriete recepten samen in één kookboek en maak mooi foto’s van je baksels. Zo bewaar je netjes de allerlekkerste recepten van de afgelopen 12 maanden in een persoonlijk receptenjaarboek en kan je smullen wanneer jij dat wilt.

Tip! Ook leuk om cadeau te geven voor een verjaardag, housewarming of gewoon zomaar.

8. Iemand waarderen of in het zonnetje zetten

Jaarboek-iemand-waarderen

Natuurlijk gebeuren er in een jaar ook minder leuke momenten die we niet willen vergeten. Zo moet je misschien wel iemand missen die ver weg is gaan wonen, moest je afscheid nemen van een dierbare of wil iemand een hart onder de riem steken. In een jaarboek kan je foto’s van jouw mooiste momenten samen combineren met lieve en gedenkwaardige teksten zodat jij, wanneer je maar wilt, terug kan denken aan jullie fijne momenten. Ook kan je een fotojaarboek met de mooiste foto’s opsturen naar je familie of vrienden die in het buitenland wonen. Zo kan jij op een creatieve manier laten weten dat je ze mist.

9. Een jaarboek is het perfecte cadeau

Jaarboek-idee-cadeau

Konden jouw familie of vrienden dit jaar niet bij al jouw hoogtepunten zijn? En wil jij deze foto’s graag met ze delen? Denk bijvoorbeeld aan het eerste jaar van je kindje, de gezellige feestdagen die je hebt gevierd, jullie bescheiden – maar geweldige – trouwerij of van een ander memorabel moment. Breng deze feestelijke momenten toch dichtbij met een persoonlijk fotoboek! Maak van je eigen fotoboek een extra exemplaar om cadeau te geven.