Besteloverzicht

Ontvang 20% korting op onze duurzame premium fotoboeken met de code FOTOBOEK2024. Lees hier meer over de actie.  💚

Ontvang 20% korting op onze duurzame premium fotoboeken met de code FOTOBOEK2024. Lees hier meer over de actie.  💚

Terug naar FAQ overzicht

Foutmelding | Software crasht willekeurig

Het zonder aantoonbare reden crashen van programma’s, ligt meestal in de computer zelf. Werkgeheugen, virusscanners, virussen etc. Op deze pagina staan een aantal mogelijke oorzaken duidelijk uiteengezet.

Als leidraad m.b.t. vrij werkgeheugen voor onze software; na opstarten (!) van het programma zou 2GB RAM net voldoende moeten zijn.

Het kan ook dat er een fout in installatie / cache geheugen is geslopen. Je kunt in dit geval kijken of nieuwe installatie van het programma het probleem verhelpt. Neem dan de volgende stappen:

Stap 1: Stel eerst de ontwerpen veilig. Bij een Windows computer staat in de map Documenten op de C schijf de map “Profotonet Album Designer Projects”. Daarin staan de blauwdrukken van reeds ontworpen albums. Maak een kopie van de inhoud en stel deze veilig op bijvoorbeeld het bureaublad. Op een Apple computer staat deze map in de user (gebruikers) map.

Stap 2: Vervolgens kan je de software deinstalleren. Gebruik hiertoe op een Windows het uninstall icoon in de map “Profotonet Album Designer” (te vinden in C:\Program Files). Bij een Apple sleep je het programma in de prullenbak.

Stap 3: Daarna ook alle “onthouden informatie” van de computer verwijderen, door de mappen van Profotonet te verwijderen uit de map “Application data” op uw computer. De map vindt je in de user map op de C: schijf. Deze staat vaak wel als verborgen (voorbeeld van een dergelijk pad C:\Users\*uw gebruikersnaam*\AppData\Roaming ).

Na bovenstaande stappen kun je het programma opnieuw downloaden.