Profotonet Beoordelingen 9,4 / 10 2907 klanten
 Al meer dan 40 jaar een begrip onder fotografen
Al meer dan 40 jaar een begrip onder fotografen Al meer dan 40 jaar een begrip onder fotografen
Besteloverzicht

Valentijnsactie! ❤️ Verras jouw Valentijn met een persoonlijk fotocadeau. Nu met voordeel bij gebruik van de code VALENTIJN23. Bekijk hier onze actie.

Valentijnsactie! ❤️ Verras jouw Valentijn met een persoonlijk fotocadeau. Nu met voordeel bij gebruik van de code VALENTIJN23. Bekijk hier onze actie.

Terug naar blog overzicht

Embossing op fotoboeken

25 september 2020

Al jaren kregen we regelmatig de vraag of embossing toegevoegd kon worden aan het assortiment. Dit heeft even geduurd, maar wat zijn we er blij mee dat dit eindelijk mogelijk is! En extra leuk is dat dit voor zowel de premium fotoboeken, premium plus fotoboeken en professional fotoboeken mogelijk is.

Embossing-fotobeken

Wat is embossing?

Bij embossing wordt de tekst in het materiaal gepreegd. Hierdoor ontstaat een hoogteverschil en ligt de tekst voelbaar ín het materiaal. Dit effect kan visueel versterkt worden door de letters op te vullen met folie in de kleur goud, zilver, zwart en wit. Een extra luxe touch en het maakt je fotoboek helemaal af.

Hoe werkt het?

Je maakt een project aan in de Album Designer of Album Designer Pro en kiest voor een leer/linnen fotoboek. Dit maak je op naar wens en voeg je toe aan de winkelwagen. Nadat je het kaftmateriaal en de kleur geselecteerd hebt, kun je kiezen voor de optie embossing. Hier zijn drie opties: een, twee of drie regels tekst, bestaande uit max. 16 tekens voor de grote [9mm] karakters en max 30 tekens per regel voor de kleine [5,5mm] karakters. Voor de 15×15 albums geldt een maximum van 10 karakters [9mm] en 20 karakters [5,5mm] per regel. De tekst wordt in het midden van de cover geplaatst.

Uitzonderingen

In principe is embossing op alle materialen mogelijk, en dan hebben we het over het pregen van de tekst in het materiaal, waardoor er diepte ontstaat. Het folie daarentegen blijft niet op alle materialen zitten, dus op suède en de meeste soorten grof leer (wit, zwart, beige, rood, olifantengrijs) is een toevoeging van folie níet mogelijk. Zonder folie is de tekst subtiel aanwezig, dat kan jouw bewuste keuze zijn als je een naturel uitstraling wenst. Als je duidelijk opvallende en direct vanuit elke hoek leesbare letters wil, kies dan voor een optie met folie.

Embossing gebeurt met koperen letters, een eigen lettertype kiezen kan daardoor niet. De letters die je hierboven in de afbeelding ziet, die gebruiken we voor embossing. Klik hier voor een handig PDF document met meer uitleg.

Je kunt embossing enkel toepassen op effen covers, dus bij een cover bestaande uit meerdere materialen of een Deluxe cover is embossing niet mogelijk. De covers van onze Premium Plus en Professional fotoboeken hebben foam achter kaft. Voor het embossen van deze covers wordt het foam verwijderd om een optimaal resultaat te leveren.

Wil je liever een eigen opmaak en wat vrijer zijn in de mogelijkheden, dan kies je voor een fotoboek met lasertekst, dan kun je de cover geheel naar wens maken en branden we met een laser de opmaak in het boek.