Besteloverzicht

Ontvang 20% korting op onze duurzame premium fotoboeken met de code FOTOBOEK2024. Lees hier meer over de actie.  💚

Ontvang 20% korting op onze duurzame premium fotoboeken met de code FOTOBOEK2024. Lees hier meer over de actie.  💚

Terug naar blog overzicht

Do judge a book by its cover!

5 november 2021

Als amateur of professioneel fotograaf maak je natuurlijk van iedere gelegenheid de meest prachtige foto’s. Voor de klant, maar hoogstwaarschijnlijk ook voor jezelf. Maar wat doe jij met al die beelden van die onvergetelijke vakanties, gezellige feestdagen en bijzondere gebeurtenissen? Veel foto’s komen op een harde schijf terecht waar misschien incidenteel nog eens naar gekeken wordt. Zonde! Maak van jouw bijzondere beelden een tastbare en persoonlijke herinnering met een fotoboek van Profotonet. En extra leuk, je kunt sinds kort kiezen uit 8 verschillende covercollecties met in totaal maar liefst 40 coverkleuren en -materialen!

website-740×555

Hoe kies jij de cover van je fotoboek?

Een van de leukste onderdelen van het maken van een fotoboek is misschien wel het kiezen van de coverkleur. Ga je voor de pastelkleuren uit de Liv Collection of de robuuste stoere tinten uit de Rebel Collection? Hoe maak je de juiste keuze als er zoveel te kiezen valt? Wij helpen je op weg met wat praktische tips!

3

1. Bepaald of je wel of geen foto op de voorkant wilt

Maak je fotoboek extra persoonlijk met je favoriete foto op de omslag. Hiervoor zijn verschillende opties mogelijk. Zo kun je kiezen voor een foto omslag op écht fotopapier of op linnen afgedrukt. Of laat je fotoboek shinen met een foto achter plexiglas. Het plexiglas zorgt ervoor dat de kleuren in jouw foto er nog meer uitspringen. Ook geeft het diepte aan je foto. Ben je niet zo van het glimmende effect? Kies dan voor het nieuwe ontspiegelde plexiglas. Deze cover geeft dezelfde luxe uitstraling aan jouw foto, maar dan met een matte finish!

2

2. Ga voor je favoriete materiaal

Veel mensen hebben ook een voorkeur voor materiaal. De een is meer van de natuurlijke linnenlook zoals de Pure Collection en de ander gaat liever voor een karakteristieke leerlook. Als je zeker weet welk materiaal jij het liefste hebt voor jouw cover, kun je vervolgens kijken welke kleur in die categorie jou het meeste aanspreekt.

4

3. Match je fotoboek met de kleuren in je interieur

Combineer de coverkleur van je fotoboek met de accessoires of muurkleuren in huis en maak daarmee je fotoboek onderdeel van je interieur. Kies je allermooiste foto en ga voor een plexiglas cover. Zet deze op een prominent plek in huis, zoals in je boekenkast of op de salontafel, en geniet dagelijks van je allermooiste foto. Op deze manier pak je jouw creatie er veel sneller bij om door te bladeren, alleen of met familie en vrienden.

1

4. Kies welke kleur het beste bij jouw foto’s past

Heb je een bepaalde stijl, thema of kleurenpallet in de foto’s? Creëer een mooi geheel door een bijpassende coverkleur te kiezen. Bij een fotoreeks in het bos past bijvoorbeeld de bruintint Chocolate uit de Rebel Collection perfect en bij een zomerse zonvakantie de vrolijke en uitbundige kleuren uit de Paradise Collection. En heb je foto’s gemaakt van een extra speciaal moment zoals een huwelijk of verjaardag? Maak dan ook van je fotoboek een feestje met de Sparkle Collection met glitters!

6

5. Geef jouw klant de mogelijkheid om te kiezen

Misschien ben jij een professionele fotograaf die bij een fotoshoot een fotoboek aanbiedt aan klanten. Dat jij al het werk uit handen neemt en met jouw vakkundig oog het mooiste fotoboek maakt, is ideaal voor de klant. Maar vaak vinden ze het heel leuk om zelf de coverkleuren te kunnen uitzoeken.

Ga aan de slag!

Je fotoboek heb je bij Profotonet vliegensvlug gemaakt in de online album designer of in de offline software. De fotoboeken zijn standaard vlakliggend en zonder barcodes of logo’s in het boek. En wist je dat Profotonet al twee jaar op een rij als beste kwaliteit fotoboek is beoordeeld in de fotoboekentest? Kijk op profotonet.be voor alle soorten fotoboeken en vergeet de actiecode niet te gebruiken!